Kenneln


Jag föder upp Kuvasz i mycket liten omfattning sedan 2003, vilket innebär att jag inte har valpar varje år.

OM MIG & Kenneln


Anne-Charlotte Lehn heter jag men kallas kort och gott Lotta, det är jag som har ansvaret för kenneln.

Kuvaszen kom in i mitt liv år 2000


Har alltid gillat djur stora som små sedan jag var liten.

Bor tillsammans med min man Torben och våra hundar ute på landet, våra besökare som kommer hit för första gången brukar säga att det är ingemansland. Mina barn är sedan långt tillbaka utflugna och vi har även en hel hög med barnbarn.


Jag är uppfödare sedan 1995, började med Tax & Grönlandshund.

Dessa raser ligger mig fortfarande varmt om hjärtat. Jag har varit en fan av Schäfer, har alltid haft flera runt mig, den epoken tog slut 2002. Flera andra härliga raser har passerat hos mig genom åren.Har genom alla år som gått varit på många hundutställningar, men dom sista 8 åren så har det varit mycket lite av den varan och just nu kommer det inte bli mer av den. Jag brukar säga att när man minst anar det så dyker jag upp.


Tanken bakom min uppfödning är att avkommorna ska bli bättre än föräldradjuren. Högt prioriterade är helheten - alltså bra mentalitet, bra vaktegenskaper, och hälsa kombinerat med en bra exteriör.För mig är det viktigt att mina valpar får en trygg och socialuppväxt, vilket då betyder att jag inte har valpar varje år och vissa år kan jag ha 2 kullar allt beror på om jag kan lägga ner den tiden jag anser att varje valp ur varje kull har rätt till. Att ha en valpkull betyder ett heltids arbete. Man måste också vara bered på att alla valpar kanske inte flyttar vid 8 veckors ålder utan stannar kvar längre av olika orsaker. För mig är även mina valpköpare viktiga!

Min sista kull föddes 2015.Är du intresserad och vill veta mer om mig, mina hundar eller bli fodervärd, kontakta mig gärna.


Tack för att du besöker min sida och varmt välkommen tillbaka!


Lotta Lehn